Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

"Φρένο" στα σενάρια για πώληση της ΔΕΗ





 Φρένο  στα σενάρια για πώληση της ΔΕΗ

Μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το ενδεχόμενο να πωληθούν λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ, όπως φαίνεται να ζητά η τρόικα.

Την ίδια ώρα οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που αντιδρούν στην πρόταση για ιδιωτικοποίηση του 40% της ΔΕΗ, σκληραίνουν καθημερινά την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και στην τρόικα.

Μετά το γραπτό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να "ματώσουν" σήμερα τόσο ο κ. Φωτόπουλος όσο και ο κ. Κατσαρός, γενικός γραμματέας του συνδικάτου προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα μέχρι να σβήσει η χώρα, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η υπουργός Ενέργειας, Τίνα Μπιρμπίλη συναντούσε τους εκπροσώπους της τρόικα με τους οποίους συζήτησε όλα τα εναλλακτικά σενάρια σε μια προσπάθεια να πετύχει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί τμήμα της ΔΕΗ.

Κατηγορηματική ήταν η εντολή του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, πριν από λίγες ημέρες, όταν ήρθαν στο "φως" της δημοσιότητας οι απαιτήσεις της τρόικα. Ο κ. Παπανδρέου διεμήνυσε στους συνεργάτες του ότι η κυβέρνηση δεν συζητά το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την σύγκρουση με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καθώς πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας μπορεί να γίνει και η ΔΕΗ να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο.

Αλλά και μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ η απαίτηση της τρόικα έχει προκαλέσει αναστάτωση καθώς πολλοί βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση να βρει συμβιβαστική λύση.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις ενώ τα κόμματα της αριστεράς εξέφρασαν την αντίθεση τους στο θέμα της ιδιωτικοποίησης. Ο ΛΑΟΣ ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει το πόσο σημαντική είναι η ΔΕΗ για την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου